مقدمه
تا پنج سال آینده، بیش از یک سوم از مهارت ها (35٪) که در نیروی کار امروز اهمیت دارند، تغییر خواهند کرد.
چهارمین انقلاب صنعتی برای ما رباتیک پیشرفته و حمل و نقل مستقل، هوش مصنوعی و یادگیری ماشین، مواد پیشرفته، بیوتکنولوژی و ژنومیک را به ارمغان خواهد آورد.
این تحولات شیوه زندگی و نحوه کار ما را تغییر خواهد داد. بعضی از شغلها ناپدید خواهند شد، مشاغلی که حتی امروز وجود ندارند تبدیل به عادت خواهد شد. مطمئنا با این وجود، نیروی کار آینده، نیاز به هماهنگ کردن مهارتهای خود برای سرعت بخشیدن به کار دارد.
انجمن جهانی اقتصاد WEF اخیراً 350 مدیر را از 9 صنعت در 15 تا از بزرگترین اقتصادهای جهان برای تولید آینده کار بررسی کرده است. هدف این گزارش پیش بینی چگونگی پیشرفت فناوری در بازارهای کار خواهد بود. به عبارت دیگر، فناوری چگونه کارفرمایان را تحت تأثیر قرار خواهد داد و و آنها چه مهارتهایی را از کارمندان انتظار خواهند داشت؟
جالب اینجاست که بیش از 33٪ از مجموعه مهارتهای ذکر شده هنوز مورد توجه کارفرمایان قرار نگرفته است اما در آینده قرار خواهد گرفت.
10 مهارت برتر که در آینده مورد توجه کارفرمایان قرار خواهد گرفت
1) مهارت حل مسئله در زندگی روزمره (Complex Problem Solving) :
بسته به نوع مسئله (ساده یا پیچیده) نیاز است. گرچه طراحی و ساختارگرایی به روند حل مساله کمک میکند اما تصمیم گیری به موقع در موقعیت، موفقیت را بیشتر خواهد کرد که شامل: شناسایی مسئله، ساختن تصویری واقعی از آن، پیدا کردن راه حل مناسب، تصمیم گیری، پیاده سازی و مانیتور کردن فیدبکها میشود.
2) تفکر انتقادی (Critical Thinking) :
این مفهوم از 2500 سال پیش مطرح شده. فرد با این نوع مهارت توانایی این را خواهد داشت که ارتباط منطقی بین ایدهها را بفهمد و قدرت تشخیص و ارزیابی را داشته باشد. همچنین ارتباط و اهمیت ایدهها را درک کرده و خود قدرت بیان عقاید و نظرات خود را داشته باشد. این مهارت باعث پیشرفت مهارتهای زبانی، خلاقیت و… در فرد میشود.
3) خلاقیت و نوآوری (Creativity & Innovation) :
خلاقیت و نوآوری در واقع تبدیل یک ایده یا تصویر جدید به یک واقعیت است. توانایی دید و درک جهان به روشی جدید برای پیدا کردن الگوهای مخفی و نادیده گرفته شده است. البته خلاقیت و نوآوری دو روند دارد: تفکر و تولید.
اگر ایده یا تفکر جدید داشته باشید ولی نتوانید آن را عملی کنید میتوان گفت خلاقیتی ندارید.
4) مدیریت افراد (People Management) :
که اشاره به نقش پذیری به عنوان یک رویه در تربیت افراد یا انگیزهمند کردن آنها برای بهبود و اجرای بهتر است که سختترین و مهمترین نقش در بحثهای مدیریتی است.
5) مهارت هماهنگ شدن با دیگران (Coordinating with Others) :
این مهارت شامل توانایی سازماندهی کار خود و لینک آن با دیگران است و توجه به فعالیتهای مختلف به طور همزمان دارد. البته با اولویت بندی و تفویض اولویت در صورت لزوم.
6) هوش هیجانی (Emotional Intelligence) :
این مهارت اشاره به توانایی فرد برای کنترل احساسات و استفاده از آن برای بالا بردن قدرت تفکر است.
افراد با هوش هیجانی بالا در تشکیل و حفظ روابط بین فردی و گروهی بهتر عمل میکنند.
7) مهارت تصمیم گیری و قضاوت (Judgment & Decision Making) :
در این مهارت فرد برای حل مشکلات از بین چند گزینه امکان پذیر، یک گزینه را انتخاب میکند. مسئلهای که واضح و مشخص است ریسک پذیری و قبول آن از طرف فرد است.
این مهارت یک جزء کلیدی از مهارتهای مدیریت محسوب میشود.
8) مدیریت سرویس گرا (Service – Orientation Management) :
که به توانایی و تمایل به پیش بینی، تشخیص و رفع نیاز دیگران گفته میشود. افراد دارای این مهارت در فراهم آوردن رضایت افراد و در دسترس و تمرکز افراد اطراف خود تلاش میکنند.
9) مذاکره (Negotiation) :
روشی است که افراد آن را برای حل و فصل اختلافات و تعارضات به کار میگیرند.
در این روش افراد برای درک مسئله و رسیدن به بهترین نتیجه ممکن تلاش میکنند.
در مذاکره افراد به دنبال منافع متقابل و حفظ یک رابطه کلیدی برای نتیجهای موفقیت آمیزانه هستند.
10) انعطاف پذیری شناختی (Cognitive Flexibility) :
توانایی ذهن است برای سوئیچ بین تفکر در دو مفهوم متفاوت یا به عبارتی تفکر در مورد مفاهیم متعدد به طور همزمان با در نظر گرفتن جنبههای مختلف فکری.
منبع اول : مجله ICN
مقاله: نرم افزار ERP (برنامه ریزی منابع سازمان)
شرکت آوید سامانه رایمون تولید کننده نرم افزارهای مالی; لجستیک ; تولید و ERP